Trei motive pentru a consuma un măr pe zi

 

Merele se găsesc în fiecare raion de fructe chiar și în anotimpul rece. De ce nu ai încerca diverse sortimente? Muşcă dintr-un măr Ionatan cu aromă intensă și gust dulce, dintr-un Delicios de Voinești cu pielița de culoare galben-pai, sau încearcă un Golden Delicios crocant, ușor acrișor și cu aromă plăcută. În plus, vei obține beneficii recent descoperite pentru sănătate. Iată trei noi motive ca să mănânci cel puțin un măr pe zi :

Poți preveni boala Alzheimer.
Merele conțin quercetină, un antioxidant puternic care protejează celulele cerebrale ale şobolanilor împotriva degenerării. Substanța ar putea avea acelaşi efect şi în cazul oamenilor. Îndemnul lui Chang Lee, cercetător la Universitatea Cornell, este să consumăm şi coaja mărului, pentru că este foarte bogată în compuşi care combat bolile.

Te protejezi împotriva cancerului de colon.
Când fibra naturală din măr fermentează în colon, produce chimicale care contribuie la combaterea formării celulelor canceroase, spun noi cercetări efectuate de medicii din Germania.

Poți preveni apariția hipertensiunii.
Adulții care mănâncă mere sunt cu 37% mai puțin predispuşi la hipertensiune, conform unei analize recente, efectuate de specialiști americani.

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza