Trecerea la produse ecologice

 

De anul viitor, în hipermarketuri vor exista standuri specializate cu produse ecologice românești. „Sper să ajungem la un consum de 2% din totalul consumului de alimente de pe piață“, spune Teodora Aldescu, consilier în Ministerul Agriculturii, citată de Evenimentul Zilei. În țări în care astfel de alimente se găsesc de mult în magazine s-au realizat studii pentru a se vedea dacă într-adevăr mâncarea organică e mai sănătoasă decât cea convențională. Inspectoratul Canadian pentru Siguranța Alimentelor spune că „termenul de organic nu este sinonom cu lipsa pesticidelor“, iar cercetări efectuate în SUA au dus la depistarea urmelor de pesticide sintetice pe 25% din producția de alimente ecologice. Dacă decizi să treci totuși la astfel de alimente, e bine să urmezi câteva sfaturi ale Asociației pentru Comerț Organic din SUA, expuse și în Jurnalul Național:

  1. Caută varianta bio a produselor convenționale pe care le consumi des.
  2. Adaugă în coș câte un nou produs la fiecare rundă de cumpărături.
  3. Dacă nu găsești raionul de produse eco, întreabă responsabilii de la magazin. S-ar putea afla într-un colț puțin vizibil, sau le-ai putea da ideea de a face unul.
Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza