Tratamentele pentru cancer de prostata afecteaza inima

Oamenii de stiinta de la Colegiul King din Londra sustin ca anumite tratamente pentru cancerul de prostata cresc cu 30% riscul aparitiei unei boli cardiace.
 

<p>Specialistii spun ca medicii oncologi trebuie sa aiba grija atunci cand prescriu un anumit tratament acestor pacienti, deoarece anumite substante chimice si inclusiv hormonii din aceste pastile afecteaza inima.

Dr. Van Hemelrijck, coordonatorul cercetarii, a monitorizat pe o perioada de trei ani 30.000 de barbati bolnavi de cancer de prostata. Subiectii au fost impartiti in mai multe categorii si urmau diferite tratamente. Participantii la studiu au fost pusi sa completeze un chestionar privind modul de viata, afectiunile de care sufereau, in afara de acest tip de cancer, si trebuiau sa mentioneze bolile rudelor de gradul I.

Oamenii de stiinta au dorit, prin acest studiu, sa vada daca tratamentele inrautatesc starea de sanatate a pacientilor. "Pana acum am observat ca persoanele care sufera de hipertensiune au un risc crescut de 28% de a se imbolnavi de afectiuni cardiace. Riscul este mai mic cu aproximativ 5 procente in randul pacientilor care au rude de gradul I bolnave de afectiuni cardiace. Pe piata sunt multe tratamente, asa ca medicii trebuie sa recomande medicamente, in cazul persoanelor mentionate mai sus, care contin o doza cat mai mica de hormoni", spune dr. Van Hemelrijck. Cercetatorul adauga ca tratamentele pe baza de hormoni deregleaza nivelul de testosteron din organism, iar de aici expertii au facut legatura intre acest tip de medicamente si aparitia bolilor de inima.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza