Tocanita taraneasca de miel si legume

Daca-ti plac tocanitele cu sos, servite cu galusti sau placinte fragede, veti aprecia aceasta versiune fara grasimi.

 

<p>Preparare: 20 de minute
La foc: 1 ora-1 ora si 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 514
Glucide 64 g
Proteine 36 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

500 g carne de miel, macra
400 g morcovi, taiati rondele groase
225 g telina, taiata bucati mari
450 g praz, taiat rondele mari
350 ml cidru sec
350 ml bulion de miel sau de pui
Sare si piper negru
200 g mazare, decongelata daca a fost congelata
Cateva crengute de rozmarin, salvie si cimbru proaspat, legate impreuna pentru a face un bouquet garni
Pentru topping:
250 g faina pentru prajituri
4 linguri patrunjel si salvie proaspete, tocate
150 g branza proaspata, degresata
1-2 lingurite lapte degresat, optional

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se indeparteaza portiunile de grasime din carne, apoi se taie in cubulete de 2,5 cm. Intr-o cratita se prajeste fara grasime carnea de miel, la flacara potrivita, 6-8 minute, pana cand capata o culoare maronie, amestecand des.
2. Se adauga morcovii, telina, si prazul si se continua rumenirea 3-4 minute, amestecand ocazional.
3. Se toarna in cratita cidrul si bulionul, se adauga sare si piper dupa gust si se dau intr-un clocot. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 20-25 de minute pana cand legumele se inmoaie.
4. Intre timp, se prepara toppingul. Se cerne faina intr-un castron, adaugand patrunjelul, salvia si un praf de sare si piper. Se pune si branza si se framanta cu mana pana cand se formeaza o coca tare. Daca este prea uscata, se adauga 1-2 lingu­rite de lapte degresat. Se intinde coca cu facale­tul, pentru a obtine o foaie de 1,5 cm grosime, taindu-se din ea 18-20 de triunghiuri.
5. Se adauga mazarea si bouquet-ul garni in cratita, iar deasupra lor se aranjeaza triunghiurile de aluat, astfel incat sa acopere intreaga suprafata. Se transfera cratita in cuptor unde se lasa 25-30 de minute pana cand toppingul a crescut si s-a rumenit.</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza