Tocanita de vita in stil provensal

Aceasta tocanita de vita si legume cu aroma mediteraneeana este gatita indelung, ca bucatile de carne sa devina cat mai fragede.

 

<p>Preparare: 20 de minute
La foc: 3 ore
Se obtin 4-6 portii

O portie contine (cand se servesc 4):
Calorii 351
Glucide 14 g
Proteine 39 g
Grasimi 13 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

600 g carne de vita, fiarta inabusit
125 g bucata de bacon afumat, slab
175 g morcovi, tocati
150 g ceapa, tocata
2 ardei grasi rosii, taiati cubulete
400 g rosii cubulete, din conserva
2 tije de telina, taiate felii
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 frunze de dafin
4 fasii de coaja de portocala
2 crengute de rozmarin proaspat
4 crengute de cimbru proaspat
2 linguri piure de rosii
300 ml bulion de vita
150 ml vin rosu
4 fileuri de ansoa din conserva, scurse, uscate si tocate
225 g ciuperci
75 g masline negre, fara samburi
4 linguri de patrunjel proaspat, tocat
Piper negru

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se indeparteaza excesul de grasime si zgarciurile din carnea de vita si se taie in cuburi de 4 cm. Se scoate grasimea si din feliile de bacon si se taie in bucatele cam de 1 cm.
2. Se pune baconul si vita intr-o caserola mare, rezistenta la flacara, adaugandu-se morcovii, ceapa, ardeiul rosu, rosiile din conserva, telina, usturoiul, frunzele de dafin, coaja de portocala, rozmarinul, cimbrul, piureul de rosii, bulionul si vinul. Se dau intr-un clocot, se acopera cu capac si se muta in cuptor unde se lasa 2 ore.
3. Se adauga fileurile de ansoa, ciupercile, maslinele si patrunjelul, pastrand putin si pentru ornat, asezonandu-se cu piper negru dupa gust (sarea este data de ansoa). Se acopera si se mai lasa la cuptor o ora. Se potriveste gustul, se presara patrunjelul pastrat si se serveste.
Sugestie pentru servit: piure de cartofi.</p>

Vote it up
277
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza