Tocana picanta de miel cu cartofi dulci

Aceasta tocana inspirata din bucataria Africii de Vest furnizeaza mult beta-caroten (batate), zinc si vitamina B (miel).
 

Ingrediente:
3 lingurite ulei de masline, 450 g
pulpa slaba de miel bine curatata, taiata in bucati de 2,5 cm, 1 ceapa de
marime medie, tocata marunt, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 1 cana rosii taiate
din conserva, 450 g cartofi dulci (batate), curatati si taiati in bucati de 1
cm, 2 linguri unt crema de arahide, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita ardei
Cayenne, 1 pachet congelat (285 g) bame, intregi sau taiate, dezghetate.

Preparare:
Se incalzeste cuptorul in prealabil
la 180 grade Celsius. Intr-o cratita mare de teflon sau intr-o caserola
termorezistenta, se incalzesc 2 lingurite de ulei la foc potrivit spre tare. Se
adauga carnea de miel si se caleste 5 minute sau pana se rumeneste. Cu o
spumiera se scoate mielul pe o farfurie. Se reduce focul la potrivit si se
adauga restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul; se prajesc 2 minute.
Se adauga 1/3 cana de apa si se fierb pana cand ceapa devine aurie si frageda.
Se adauga rosiile, cartofii dulci, untul de arahide, sarea, ardeiul

Cayenne
si 1 1/2 cani de
apa; se pun la fiert. Cand dau in clocot, se pune carnea de miel inapoi in
cratita. Se acopera, se baga la cuptor si se coace 25 de minute. Se adauga
bamele, se pune din nou cratita in cuptor si se mai tin 15 minute sau pana cand
mielul si bamele sunt fragede.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 363 calorii; 13 g total grasimi (23% saturate);
29 g proteine; 33 g carbohidrati; 6,5 g fibre; 73 mg colesterol; 803 mg sodiu.

Vote it up
316
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza