Toast cu usturoi, rosii si ansoa

Bucura-te de gustul minunat al bruschettei prajite servita cu o pasta cu gust acrisor si rosii coapte pe gratar.

 

<p>Timp preparare: 5 minute, plus 10 minute pentru inmuiere
La foc: 2-3 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 144
Glucide 23 g
Proteine 5 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

3 fileuri de ansoa
2 linguri lapte degresat
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingurita suc de lamaie
4 felii de paine, taiate dintr-o franzela mare
600 g rosii
1 lingura ulei de masline
Piper negru
Ornare: frunze proaspete de busuioc

Preparare

1. Se pun fileurile de ansoa intr-un castron mic, peste ele se adauga lapte si se lasa la inmuiat 10 minute pentru a indeparta excesul de sare si ulei din ele.
2. Fileurile de ansoa se scurg, se zvanta intr-un servet de hartie. Se pun intr-un blender impreuna cu usturoiul, lamaia si se prelucreaza pana se obtine o pasta. Daca nu aveti un astfel de aparat, puteti face pasta cu o furculita sau intr-un mojar.
3. Se inferbanta gratarul. Se prajeste painea pe ambele parti, apoi se unge fiecare felie cu pasta obtinuta.
4. Rosiile se taie rondele si se asaza pe fiecare felie de paine unsa cu pasta. Se stropesc cu ulei, se presara piper negru si se fac la gratar inca 1-2 minute pana cand rosiile s-au inmuiat. Se servesc ornate cu frunze de busuioc.</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza