Toamna este perioada ideala ca sa faci copii

Specialistii sustin ca exista o legatura puternica intre efectele poluarii atmosferice din momentul conceptiei si eventualele defecte sau boli ale nou-nascutuluiFoto: Reader’s Digest
 

<p>O echipa de cercetatori a Universitatii Indiana a concluzionat ca toamna este anotimpul perfect pentru procreere. Specialistii spun ca primavara si inceputul verii sunt perioadele cele mai putin indicate pentru a concepe un copil deoarece, in aceasta perioada, exista riscuri majore ca bebelusii sa se nasca cu diferite malformatii sau afectiuni respiratorii.

Cercetatorii americani sustin ca, din luna aprilie si pana in luna iulie, aerul din atmosfera are un continut ridicat de pesticide. Acestea sunt extrem de daunatoare pentru un om matur si au efecte negative asupra embrionului, completeaza expertii.

Ce factori pot afecta embrionul

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au evaluat starea de sanatate a 200 de bebelusi, pe o perioada de doi ani de zile. Copiii au fost impartiti in patru categorii in functie de momentul in care au fost procreati. Aproximativ 30 la suta dintre bebelusii care au fost conceputi pe perioada primaverii sau a verii s-au nascut prematur. In acelasi timp, 22 la suta dintre copiii procreati atat in cele doua anotimpuri cat si iarna aveau probleme respiratorii. De altfel, imediat dupa nastere, acestia au fost conectati la aparate, deoarece nu puteau respira singuri. In plus, 10 la suta dintre bebelusi conceputi primavara prezentau malformatii cardiace. Mai mult, 40 la suta dintre copiii conceputi in lunile decembrie, ianuarie sau februarie s-au nascut inainte de termen.

"Un semnal de alarma trebuie tras si in cazul cuplurilor care locuiesc in orase mari, deoarece acolo nivelul de poluare este peste limita admisa, iar de cele mai multe ori copiii se pot imbolnavi de astm", spune dr. Paul Winchester, coordonator al cercetarii. Expertii completeaza ca substantele care sunt preluate de om din praf, zapada sau pamantul umed dupa ploaie, se afla in cantitati considerabile in organismul uman aflat in momentul reproducerii. "Legatura intre efectul substantelor luate din aer asupra organismului uman si defectele bebelusului la nastere este una puternica. Din pacate, experimentele nu pot fi realizate cu sprijinul femeilor insarcinate, din cauze etice", explica dr. Paul Winchester. Acest lucru nu i-a infranat pe oamenii de stiinta, dimpotriva cercetatorii au promis ca vor pune in practica observatii facute pe cobai, deoarece sistemul nervos si cel reproducator al soarecilor de laborator este identic cu cel uman.</p>

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza