Terapia cu vacuum „sparge“ nodulii celulitici

<p>Un aparat care "aspira" celulita ajuta la tratarea rapida a pielii cu aspect de coaja de portocala si la eliminarea depozitelor de grasime localizata</p>
 

<p> "Terapia cu vacuum distruge nodulii celulitici si pe cei adiposi, iar datorita adancimii la care lucreaza acest aparat, reformarea lor dureaza multi ani", spune Betty Ratiu, managerul unui centru pentru slabit din Bucuresti si consultant in terapii corporale. Un alt beneficiu al terapiei este acela ca, spune specialistul, prin stimularea circulatiei limfatice si venoase, dar si datorita produselor folosite in timpul tratamentului, pielea isi redobandeste fermitatea. "Dispozitivul lucreaza in profunzime, reusind sa sparga micro- si macronodulii celulitici, ajutand la disparitia aspectului de coaja de portocala chiar dupa primele doua-trei sedinte", apreciaza terapeutul Ratiu.

In timpul sedintei, pacienta sta intinsa cu fata si, apoi, cu spatele pe patul de tratament, deoarece terapia se efectueaza pe ambele parti ale trupului. "Se aplica un strat de crema termoactiva anticelulitica si ulei de masline, pentru a oferi lejeritate in miscari si pentru a preveni orice senzatie de durere. Se stabileste apoi un program profesional de lucru care vizeaza intensitatea adecvata, pentru ca, la fiecare sedinta, intensitatea si profunzimea de lucru se maresc, astfel incat rezultatele sa fie vizibile cat mai rapid si fara a produce dureri sau echimoze (vanatai - n.r.) pacientului", precizeaza Betty Ratiu. Dispozitivul are un capat metalic, pe care terapeutul il plimba pe zonele care urmeaza sa fie tratate, iar aparatul "aspira" depozitele de celulita. Asadar, aparatul reduce grasimea si celulita in etape, pornind de la "spargerea" depunerilor de grasime pana la eliminarea lor prin sistemul limfatic.

 

Un alt rezultat al tratamentului, in afara "spargerii" nodulilor celulitici, este scaderea in diametru a zonelor tratate cu 10-12 centimetri, dupa o singura sedinta, mai spune specialistul.

Pentru obtinerea rezultatelor optime, persoanele care apeleaza la tratamentul cu vacuum trebuie sa fie atente si la alimentatie. Terapeutul recomanda ca terapia amintita sa fie asociata cu o dieta bazata pe fructe, legume si carne slaba si cel putin sase-opt pahare de lichide zilnic, din care doua cu ceai verde. "Tratamentul cu vacuum este de cinci ori mai rapid si mai profund decat masajul anticelulitic, acest tip de terapie producand spargerea nodulilor celulitici si desprinderea tesutului adipos intr-un mod mecanic, prin procesul de ventuzare si masare a zonelor tratate", explica terapeutul Betty Ratiu.

Terapia cu vacuum este recomandata pentru tratarea tuturor tipurilor de celulita - fibroasa, edematoasa sau mixta - aflata in orice grad de avansare de la unu la patru. Terapeutul precizeaza insa ca tratamentul este contraindicat femeilor insarcinate si celor care au suferit interventii chirurgicale in ultimele trei luni, precum si persoanelor care au probleme cardiace, boli de piele sau varice.

O sedinta dureaza 30 de minute si costa 55 de lei. Printre cauzele interne ale celulitei se numara circulatia sangvina defectuoasa, retinerea de apa in tesuturile adipoase, toxinele si dezechilibrele hormonale. Cauzele externe includ sedentarismul, statul indelungat in picioare sau pe scaun, indisciplina alimentara.</p>

Vote it up
539
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza