Tehnologie noua de scanare a embrionilor

O noua tehnologie de scanare a embrionilor, in vederea depistarii malformatiilor genetice, poate dubla sansele de succes ale unei fertilizari in vitro, potrivit cercetatorilor britanici, relateaza BBC News Online
 

<p>Pana in prezent, peste 20 de copii au fost conceputi folosind aceasta tehnica, disponibila in cateva clinici private din Marea Britanie.

Doctorii considera ca testul, care costa 2.000 de lire sterline, numit hibridizare genomica comparativa (CGH - comparative genomic hybridisation), va fi in special util femeilor mai in varsta care incearca sa ramana insarcinate si ale caror embrioni sunt mai susceptibili sa aiba erori genetice care favorizeaza aparitia unor maladii precum sindromul Down.

Prin acest test sunt verificati cromozomii din embrion, din primele zile de viata ale acestuia, si numai embrionii cei mai sanatosi sunt folositi apoi in procesul de fertilizare.

Cel mai recent studiu, efectuat in randul a 115 femei, a dat rezultate "uimitoare", potrivit coordonatorului sau, doctorul Dagan Wells, de la Universitatea Oxford. Dintre femeile care au participat la cercetare, multe erau la ultima sansa de fertilizare in vitro, avand in jur de 39 de ani si incercari de fertilizare esuate in trecut.

In total, 66% dintre aceste femei au ramas insarcinate dupa test, fata de 28% - cate raman in mod normal insarcinate fara a efectua acest test.

"Am fost luati prin surprindere de impactul asupra ratei de succes", a declarat doctorul Dagan Wells la conferinta anuala a American Society of Reproductive Medicine.

"Embriologia avea mare nevoie de asa ceva", a spus si Allan Pacey, de la British Fertility Society.</p>

Vote it up
211
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza