Taitei picanti

Taitei fini aromatizati cu mirodenii thailandeze - un partener grozav pentru feliile de friptura de miel fraged. 
 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 10-15 minute
Se obtin 2 portii

O portie contine:
Calorii 559
Glucide 69 g
Proteine 34 g
Grasimi 17 g (grasimi saturate 5 g)

Ingrediente
1/2 lingura ulei de masline
200 g file de miel, taiat felii subtiri
2-3 lingurite ulei de susan
250 g amestec de tagliolini cu ou, spanac si rosii sau alte paste subtiri
4 linguri coriandru proaspat, tocat
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
2 ardei iuti rosii nu foarte iuti, fara seminte, tocati
2 ardei iuti verzi nu foarte iuti, fara seminte, tocati
1 catel de usturoi, zdrobit
Sucul de la 1/2 lamaie verde
Sare si piper negru
Sos Tabasco, optional

Preparare
1. Se pune o cratita cu apa sarata pe foc si se lasa sa fiarba. Se incalzeste o tigaie mare care nu li­peste la foc iute si se unge cu ulei de masline. Se prajeste carnea 1-2 minute pana cand se rume­neste. Se scoate din tigaie si se asaza pe o farfu­rie, se stropeste cu ulei de susan si se tine la cald.
2. Se pun pastele in apa clocotita si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
3. Se scurg pastele si se amesteca bine cu coriandru si patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, un varf de sare si mult piper negru. Se adauga, optional, putin sos Tabasco si cateva picaturi suplimentare de ulei de susan dupa gust.
4. Se aranjeaza pe fiecare farfurie o gramajoara de paste si bucatile de miel deasupra.

Sfat pentru reducerea grasimilor

Deoarece fileul de miel este foarte fraged, se poate praji rapid la foc iute, doar cu un strop de grasime.</p>

Vote it up
239
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza