Tagliatelle carbonara

Paste amestecate cu bacon, oua si smantana - si cu mai putine grasimi decat in alte versiuni ale acestei retete.

 

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 15-20 de minute
Se obtin 2 portii

O portie contine:
Calorii 588
Glucide 84 g
Proteine 24 g
Grasimi 16 g (grasimi saturate
6 g)

Ingrediente
1 catel de usturoi, zdrobit
1 esalota, tocata marunt
2 linguri vin alb sec
200 g tagliatelle sau fettuccine
Sare si piper negru
50 g bacon, afumat, fara sorici
2 linguri smantana
2 oua
1 lingura parmezan ras
1 lingura patrunjel proaspat, tocat

Preparare
1. Vinul se toarna intr-o cratita care nu lipeste si se pun la fiert usturoiul si esalota. Se lasa la foc iute 2-3 minute, pana cand se evapora tot vinul.
2. Se pune pe foc o oala cu apa si se da in clocot, se adauga pastele si un varf de sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Intre timp, se taie baconul fasii subtiri si se adauga in amestecul cu esalota. Se prajeste 2-3 minute la foc iute pana cand baconul este patruns si devine crocant.
4. Se amesteca bine intr-un castronel smantana, ouale, parmezanul si patrunjelul si se adauga sare si piper dupa gust.
5. Se scurg pastele, se pun intr-o cratita cu esalota calita si baconul si se mai caleste totul 1 minut.
6. Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza sman­tana si amestecul cu oua. Ouale ar trebui sa se coaguleze datorita pastelor fierbinti, dar daca nu, se mai da tigaia la foc mic 1-2 minute, ameste­cand continuu, pana cand compozitia se ingroasa si are consistenta cremoasa. Se pune in castroane si se serveste.

Varianta: se inlocuieste baconul cu feliute subtiri de jambon afumat, care are mai putine grasimi. Vegetarienii pot inlocui costita cu ciuperci albe taiate felii.

Sfat pentru reducerea grasimilor
Vinul alb intensifica aroma, astfel incat cantitatea de smantana grasa folosita in reteta traditionala poate fi mult redusa.</p>

Vote it up
321
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza