Supa thailandeza de vita cu taitei

Se pot manca legumele, carnea si taiteii cu betisoarele, apoi va puteti bucura de supa folosind o lingura.
 


Ingrediente:

15 g ciuperci shiitake uscate, 100 ml apa clocotita, 1 litru de supa de vita
(preferabil preparata in casa), 4 frunze proaspete de chitra rupte bucati, 1
tulpina de lemongrass taiata in 3 bucati, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ardei
iute rosu curatat de seminte si tocat, 2,5 cm bucata radacina de ghimbir rasa,
15 g fire proaspete de coriandru, 150 g morcov, 100 g praz, 2 tije de telina
(circa 100 g in total), 100 g mazare pastai, 100 g varza chinezeasca, 350 g
pulpa de vitel curatata de grasime, 100 ml lapte de cocos cu continut mic de
grasime, 3 foi de dimensiuni medii de taitei chinezesti cu ou (circa 260 g in
total), coaja si sucul de la 1 chitra, 4 linguri sos de peste (sau dupa gust).


Preparare:

Se pun ciupercile intr-un castron, se adauga apa clocotita si se lasa la
inmuiat timp de 20 de minute. Intre timp, se toarna bulionul de carne intr-o
oala mare si se adauga frunzele de chitra, bucatile de lemongrass, usturoiul,
ardeiul iute si ghimbirul. Se separa frunzele de coriandru de tulpini si se pun
deoparte. Se toaca tulpinile si se adauga la bulion. Se acopera oala si se da
in clocot, apoi se micsoreaza flacara cat se poate de mult. Se fierbe supa 10
minute, incet, cat timp se pregatesc vegetalele si carnea. Se scurg ciupercile
si se toarna lichidul de inmuiere in supa care fierbe. Se taie fiecare ciuperca
in jumatate, pe lungime. Se toaca morcovii, prazul si telina in fasiute subtiri
de 5 cm lungime. Se despica pastaile de mazare si se taie fasiute varza
chinezeasca. Se taie carnea de vita fasiute de 1 cm latime. Se scot din supa
bucatile de lemongrass si frunzele de chitra. Se da supa in clocot, dupa care
se adauga morcovii, prazul si telina. Se acopera si se fierbe 3 minute. Se
toarna in supa laptele de cocos si se mareste flacara. Cand lichidul clocoteste
din nou, se adauga taiteii, sfaramandu-i in palme, apoi ciupercile si carnea;
se da totul in clocot si se fierbe, fara capac, 1 minut. Se amesteca bine, se
pun si mazarea, si varza chinezeasca. Se fierb 3 minute sau pana ce carnea,
taiteii si legumele incep sa se fragezeasca. Se adauga coaja rasa si sucul de
chitra impreuna cu sosul de peste si se amesteca bine. Se gusta si se adauga
mai mult sos de peste daca e cazul. 5Cand se serveste, se transfera taiteii,
carnea si vegetalele, cu o lingura, in castronele individuale. Se toarna supa
deasupra si se orneaza cu frunze de coriandru. Se serveste imediat.


Timp de
preparare si gatit:

50 de minute

Se obtin 4
portii.

Fiecare
portie contine 357 kcal; 23 g proteine; 7 g grasimi (din care 3 g grasimi
saturate); 25 g carbohidrati (din care 7 g zahar); 3 g fibre.

Avantaje:

- Telina contine potasiu, un mineral important pentru
reglarea echilibrului de fluide din organism, ca urmare prevenind cresterea
tensiunii sangvine.

- Laptele de cocos este un ingredient tipic al
bucatariei thailandeze. Versiunea sa cu continut scazut de grasimi are doar 12
g de grasimi la 100 g, fata de 17 g cat contine laptele de cocos obisnuit.

- Mazarea este o sursa buna de fibre solubile si
vitamina C.

Cateva idei:

- In loc de ciuperci shiitake uscate, foloseste 50 g
de ciupercute champignon feliate si adaugati o cantitate suplimentara de 100 ml
bulion de carne.

- Daca nu ai frunze proaspete de chitra, foloseste 8
frunze uscate. Indeparteaza coditele uscate si sfaramati frunzele inainte de
folosire.

- Lapte de cocos cu continut scazut de grasimi se
gaseste in cutii, in majoritatea supermarketurilor, dar daca nu gasesti,
foloseste lapte de cocos obisnuit, la jumatate din cantitate.

- Aceasta supa este delicioasa si cu carne de pui. Fierbe
900 ml bulion de pui cu ingredientele thailandeze, apoi adauga fasiutele de
morcovi si 100 g porumb tanar taiat in sferturi, pe lungime (se omit prazul si
telina). Se fierbe 5 minute, apoi se adauga 4 pulpe de pui, dezosate si fara
piele, circa 350 g, ciupercile shiitake inmuiate, cu lichidul lor cu tot, si 50
g ceapa verde tocata. Se amesteca bine, apoi se acopera si se fierbe 3 minute. Se
adauga laptele de cocos si 1 pachet de circa 150 g de taitei cu ou chinezesti,
in vid, mazarea si varza. Se amesteca iar si se fierb toate 3 minute, sau pana
ce puiul este facut si vegetalele
  sunt
fragede. La sfarsit, se adauga coaja rasa si sucul de chitra, sosul de peste si
frunzele de coriandru.

Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza