Supa picanta de dovleac cu bacon

O supa bogata, cu aroma de cumin si ornata cu bacon, avand o culoare atragatoare, este foarte indicata intr-o zi friguroasa.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 90
Glucide 29 g
Proteine 13 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente
1 lingura ulei de masline
200 g ceapa tocata
1,3 kg dovleac, curatat de seminte, de coaja, taiat cuburi
125 g cubulete de bacon, curatat de grasime
1 lingura cumin macinat
750 ml bulion de legume
Sare si piper negru
Ornare: frunze de coriandru proaspat
Garnitura: chifle crocante, optional

Preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o oala, apoi se adauga ceapa. Se amesteca bine ceapa, se acopera cu un capac si se lasa sa se rumeneasca incet 5-10 minute, pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand.
2. Se adauga dovleacul, baconul si cuminul si se mai calesc 10 minute.
3. Se toarna bulionul, se da focul mai tare ca sa clocoteasca. Se micsoreaza apoi flacara si se lasa sa fiarba incet, fara capac, 20 de minute sau pana cand dovleacul e moale.
4. Se paseaza supa cu un mixer sau un blender. Se sareaza dupa gust, se orneaza cu coriandru si piper negru si se serveste cu paine crocanta, daca doriti.

Varianta: daca nu gasiti dovleac proaspat, folositi 425 g de dovleac la conserva.</p>

Vote it up
297
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza