Supa orientala de legume

Legume tocate, ingrediente din bucataria chinezeasca, fierte rapid intr-un bulion de pui plin de arome. Reteta are si o varianta vegetariana

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Preparare: 10 minute
La foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 31
Glucide 2 g
Proteine 3 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente
100 g varza pak choi (chinezeasca) tanara
85 g morcovi
4 cepe verzi
50 g ciuperci urechi de lemn
60 g tofu
4 felii fine de ghimbir
1 catel de usturoi
600 ml bulion de pui
1 lingura sos de soia sau dupa gust
Piper negru

Preparare
1. Se taie fideluta varza chinezeasca si se pune intr-un castron. Se taie morcovii in jumatati pe lungime, apoi se taie oblic rondele, astfel incat sa iasa sub forma unor semiluni. Morcovii
se pun alaturi de varza. Se taie ceapa verde subtire, tot oblic. Se taie ciupercile, se faramiteaza tofu. Toate se pun in castron.
2. Se taie ghimbirul felii, iar usturoiul in betisoare. Se pun apoi intr-o oala impreuna cu bulionul. Se lasa sa dea in clocot si apoi sa fiarba incet 3 minute.
3. Se da din nou focul mai mare si se adauga legumele si tofu, potrivind gustul cu sos de soia si piper. Se reduce din nou flacara si se lasa sa fiarba inabusit 2 minute.

Varianta: pentru un fel de mancare vegetarian, se poate folosi bulion de legume in loc de cel de pui. Se pot folosi ciuperci enoki in loc de cele shiitake. De asemenea, se poate inlocui morcovul cu castravete curatat de coaja si seminte.</p>

Vote it up
128
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza