Supa orientala cu perisoare condimentate

Bucataria Orientului Indepartat abunda in supe usoare si aromate, ca aceasta supa cu perisoare iuti, din carne de curcan.

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 10-15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 103
Glucide 3 g
Proteine 19 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Pentru perisoare:
250 g carne de curcan, tocata
1 albus de la un ou mic
1 catel de usturoi mare, zdrobit
1 lingurita ghimbir ras fin sau piure de ghimbir
2 cepe verzi, tocate marunt
1 lingura sos de soia inchis la culoare
Piper negru
Pentru supa:
1,2 litri bulion de pui, degresat sau dashi japonez (concentrat de supa japonez)
1 lingura sos de soia
2 linguri vermut sec sau sherry sec
200 g varza creata
Ornare: un ardei mic, iute, rosu, fara seminte si taiat suvite subtiri, optional

Preparare

1. Mai intai se fac perisoarele: se amesteca curcanul tocat cu albusul, usturoiul, ghimbirul, ceapa si sosul soia, se adauga piper dupa gust. Pentru ca perisoarele sa fie mai omogene, amestecarea ingredientelor se va face intr-un blender.
2. Se uda mainile cu apa rece si se formeaza 20 de perisoare mici. Se lasa deoparte.
3. Pentru prepararea supei se pune bulionul sau concentratul japonez, sosul de soia si vermutul sau sherry-ul intr-o oala si se fierb. Se pun perisoarele una cate una, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele. Dupa ce a dat intr-un clocot, supa se lasa sa fiarba incet inca 8 minute.
4. Se indeparteaza cotorul verzei si se toaca fin. Se adauga varza la supa si se lasa sa fiarba incet timp de 2-3 minute pana cand varza s-a inmuiat.
5. Supa se pune in castroane incalzite si optional se orneaza cu cateva suvite de ardei iute rosu.</p>

Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza