Supa iute de fasole in stil marocan

Aceasta supa satioasa este condimentata cu harissa, o pasta de ardei iute care provine din nordul Africii.

 

O portie contine:
Calorii 434
Glucide 83 g
Proteine 16 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Timp preparare: 10 minute
La foc: 45 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente
200 g fasole cannellini la conserva (fasole alba mare)
400 g naut, la conserva
150 g ceapa, tocata
150 g rosii, descojite si taiate cubulete
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita cumin macinat
1 lingurita praf de curry
50 g taitei din faina de orez
2 linguri coriandru proaspat, tocat
Sare si piper negru
Pentru ornare: frunze de coriandru proaspat

Preparare
1. Se spala fasolea si nautul si se pun intr-o oala mare impreuna cu ceapa, rosiile, sucul de lamaie, chimenul si sofranul. Se adauga peste ele 1,7 litri de apa. Se lasa sa dea in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe 30 de minute.
2. Se pun in supa taiteii si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Apoi se adauga coriandrul tocat si pasta harissa, sare si piper dupa gust.
3. Se imparte supa in castroane incalzite, se orneaza cu frunze de coriandru si se serveste.

Varianta: puteti inlocui fasolea italiana cu fasole alba simpla.
Sfat: pasta harissa se gaseste in supermarketuri si poate fi adaugata la mancaruri sau servita separat. Daca nu gasiti, folositi sos Tabasco dupa gust.

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza