Supa de rosii cu paine

Aceasta este o varianta a supei taranesti italiene facuta cu paine veche de o zi, careia usturoiul ii da savoare

 

<p>O portie contine:
Calorii 126
Glucide 18 g
Proteine 3 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente
2 linguri ulei de masline
150 g ceapa tocata
1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura cimbru proaspat, tocat
1 kg rosii, taiate in sferturi
600 ml bulion de legume
Un praf de zahar
125 g paine veche de o zi, taiata cubulete
2 linguri otet balsamic
2 linguri busuioc proaspat, tocat
Sare si piper negru
Pentru ornare: frunze de busuioc proaspat

Preparare
1. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o oala, iar apoi se pun la calit, la flacara mica, ceapa, ardeiul iute, usturoiul si cimbrul timp de 5 minute sau pana cand s-au inmuiat si s-au rumenit.
2. Se adauga rosiile, bulionul si zaharul la celelalte legume din oala si se lasa totul sa dea in clocot. Se acopera, se reduce flacara si se lasa sa mai fiarba 20 de minute.
3. Intre timp, se pun cuburile de paine intr-un vas mic, li se adauga restul de ulei, otetul balsamic si 4 linguri de apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute.
4. Se paseaza amestecul de rosii, painea si busuiocul cu un mixer sau intr-un blender.
5. Se pune supa inapoi in oala, se potriveste gustul cu sare si piper si se reincalzeste usor. Se pune in castroane, se orneaza cu cateva frunze de busuioc si se serveste.</p>

Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza