Supa de prepelita

Aceasta supa consistenta de vanat poate fi servita ca antreu sau ca fel principal, daca punem alaturi cateva chifle.
 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 1 ora si 15 minute - 1 ora si 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 120
Glucide 10 g
Proteine 10 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

1 lingurita unt fara sare
2 porumbei tineri, cam 225 g fiecare,
spalati si uscati
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 tije mici de telina, tocate fin
200 g praz, taiat felii groase
175 g cartofi, cubulete
1/2 lingurita praf de chilli foarte iute
Sare
1/2 lingurita seminte de cumin
150 g lapte degresat
75 g branza proaspata degresata
Ornare: 1 lingura patrunjel sau coriandru proaspat tocat fin

Preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita mare cu fund gros, la flacara potrivita, iar apoi se calesc prepelitele intregi 5 minute. Se scot prepelitele si se pun deoparte.
2. Se scoate o parte din grasime, pastrandu-se doar 2 lingurite in care se adauga usturoiul pentru a se praji 30 de secunde. Se adauga telina, prazul si cartofii si se lasa sa se rumeneasca 2-3 minute, mestecand mereu. Se umple un ibric cu apa si se pune la fiert.
3. Se adauga praful de chilli si putina de sare, apoi se pun prepelitele la loc in cratita, asezandu-le cu pieptul in jos. Se toarna 600 ml apa fiarta, se da totul intr-un clocot, apoi se acopera si se lasa sa fiarba incet 40-45 minute pana cand sunt facute bine.
4. Intre timp, se incalzeste o tigaie mica la foc mediu, se pun in ea semintele de cumin. Acestea se prajesc in tigaia uscata 30 de secunde - 1 minut, pana cand incep sa-si elibereze aroma. Se zdrobesc intr-o piulita sau cu ajutorul unei linguri de lemn.
5. Se scot prepelitele cu o spumiera si se paseaza legumele. Cand s-au racit cat sa poata fi tinute cu mana, li se indeparteaza pielea. Se scoate carnea de pe oase cu un cutit mic, apoi se taie cubulete.
6. Se pune carnea si supa-crema intr-o oala la foc potrivit. Se adauga cuminul pisat si laptele si se amesteca pana cand lichidul incepe sa faca bule. Se reduce flacara, se inglobeaza branza proaspata si se mai lasa pe foc 1-2 minute, apoi se potriveste de sare. Se orneaza cu patrunjel sau coriandru.

Util
Prepelitele se gasesc in unele magazine cash&carry sau in cele cu specific pescaresc si vanatoresc. Poti face aceeasi reteta cu carne de porumbel, dar timpul de gatire va fi de 1 ora - 1 ora si 15 minute.</p>

Vote it up
227
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza