Supa de mazare cu fenicul si menta

Din volumul "Cum gatim fara grasimi"

 

Timp


Preparare: 5 minute

La foc: 25 de minute

 

Ingrediente

4-6 portii

 

600 g fenicul tocat

500 g mazare proaspata sau congelata

900 ml bulion de legume

3 linguri menta proaspata, tocata

Sare si piper negru

Ornare: cateva frunze mici de salata si cateva verdeturi aromate proaspete cum ar fi hasmatuchi si menta

 

Preparare

 

1 Se pun feniculul, mazarea si bulionul intr-o oala mare pe foc, iar dupa ce incepe sa clocoteasca se reduce flacara, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute sau pana cand feniculul este moale.

2 Se adauga menta tocata si se mai fierbe 1 minut.

3 Se pastreaza o cana de legume si verdeturi, iar restul se transforma intr-un piure folosind un blender sau un mixer manual. Se toarna piureul inapoi in oala.

4 Se adauga legumele si verdeturile pastrate din supa si se mai da intr-un clocot. Se potriveste gustul cu sare si piper, dupa care se poate servi, ornata cu frunze de salata si verdeturi aromate.

O portie contine:

Calorii 127

Glucide 18 g

Proteine 10 g

Grasimi 3 g (fara grasimi saturate)

Vote it up
146
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza