Supa de legume de primavara cu lamaie

Aceasta supa revigoranta are un gust dulce-acrisor. Se serveste fie calda, fie rece, alaturi de un pahar de vodca de la gheata.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 20-25 de minute
Se obtin: 4 portii

O portie contine:
Calorii 59
Glucide 10 g
Proteine 4 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente:
125 g cartofi, taiati cuburi
150 g ceapa tocata
2 fire de citronella, fara frunzele tari, tocate
1,2 litri bulion de pui
sau legume
50 g macris, taiat fideluta
50 g spanac, taiat fideluta
50 g ceapa verde, tocata fin
1 ardei iute rosu, fara seminte
si tocat
2 catei de usturoi, tocati fin
1-2 linguri zahar sau miere
Sare
3-4 linguri suc de lamaie

Preparare:
1. Se pun la fiert cartofii, ceapa, citronella tocata si bulionul intr-o oala mare cu fundul gros. Dupa ce a dat in clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute pana cand cartofii sunt moi.
2. Se adauga in oala macrisul, spanacul, ceapa verde, ardeiul iute, zaharul sau mierea si un praf de sare. Se lasa sa fiarba timp de 1 minut.
3. Se ia supa de pe foc si se adauga sucul de lamaie dupa gust. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinta.

Varianta: Daca nu este sezonul macrisului, poti folosi alta planta aromata cum ar fi papadie sau untisor.</p>

Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza