Supa de fructe proaspete

Aceasta supa invioratoare nu numai ca este perfecta pentru zilele toride de vara, dar va da un surplus de vitamine iarna cand va simtiti putin obositi.
 


Ingrediente:

500 ml suc de ananas, 500 ml suc de portocale, 1/2 castravete taiat cubulete,
1/4 ceapa rosie tocata marunt, 1 ardei gras rosu, mic, fara seminte si tocat,
1/2 ardei iute rosu proaspat, fara seminte si tocat, 1 chitra, sucul, 1/2
lingurita zahar tos, 1 mango mare, 10 physalis peruviana, 1 para tare, 2 fructe
ale pasiunii, 1 lingura menta proaspata tocata, 2 lingurite coriandru proaspat
tocat, fire de menta proaspata pentru ornat (optional).


Preparare:

Intr-un castron mare, se amesteca sucul de ananas cu cel de portocale. Se
adauga castravetele, ceapa, ardeiul, ardeiul iute, sucul de chitra si zaharul
si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la frigider 1 ora ca sa se combine
si sa se dezvolte aromele. Se curata mango, se scoate samburele, se taie
cubulete si se pune in supa. Se arun­ca pielitele ca hartia de la physalis si
se taie in patru. Se scoate miezul perei, se taie cubulete si se pun in supa
impreuna cu physalis. Se taie fructul pasiunii in doua, se scoate pulpa
fructului cu o lingurita si se amesteca in supa cu menta si coriandrul tocate. Se
pune supa in castronele si se orneaza cu fire de menta, daca se doreste, apoi
se serveste imediat, ca fel intai sau ca gustare.


Timp de
preparare:

30 minute, plus 1 ora la frigider

Se obtin 4
portii.

Fiecare
portie contine 150 kcal; 2 g proteine; 0,5 g grasimi (din care 0 g grasimi
saturate); 37 g carbohidrati (din care 36 g zahar); 2,5 g fibre.

Avantaje:

- Fundatia Mondiala pentru Cercetarea Cancerului
sugereaza ca un consum zilnic de 5 sau mai multe portii de fructe si legume
poate preveni 20 la suta din cazurile de cancer. Aceasta supa este foarte buna
pentru a respecta cele 5 portii zilnice de fructe si legume.

- Studiile privind incidenta cancerului de colon la
diferite grupuri de populatie sugereaza ca persoanele care consuma mai multe
fructe si legume sunt cel mai putin expuse la aceasta boala.

- Cercetari de la Universitatea Harvard au aratat ca
daca se bea zilnic un pahar de suc de portocale, aceasta reduce riscul de atac
cerebral cu 25 la suta.

Cateva idei:

- Supa se poate face mai condimentata adaugand mai
multi ardei iuti proaspeti tocati - 1/2 ardei iute da numai o idee de iuteala.

- Pentru o supa ceva mai groasa, castravetele, ceapa,
ardeiul gras si cel iute se fac piure intr-un robot de bucatarie pana se
uniformi­zeaza, apoi se adauga in sucurile de fructe de la etapa 1.

- In loc de mango, physalis peruviana, para si fructul
pasiunii, se folosesc 1 kiwi curatat, 1 gua­va curatata (sau guava din
conserva, scursa) sau 1 piersica fara sambure, 1/2 ananas curatat si 1 banana,
toate taiate cubulete.

- Daca se intampla sa aveti jicama, o leguma
radacinoasa suculenta din sud-vestul Americii si din Mexic, aceasta este un
ingredient delicios, crocant, de adaugat in supa. Se curata si se taie
cubulete, apoi se adauga odata cu fructele chiar inainte de a servi supa.

- Supa se pune intr-un robot de bucatarie si se face o
bautura invioratoare plina de vitamine, pentru orice anotimp.

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza