Supa de fructe de mare din Goa

Se orneaza cu frunze de coriandru

 

 

<p><strong>Timp</strong>

Preparare: 30 de minute

La foc: 30 de minute

 

<strong>Ingrediente</strong>

Pentru 4 portii

 

8 stridii proaspete, optional

15 g unt

125 g ceapa, tocata marunt

2 catei de usturoi, zdrobiti

1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat

125 g cartofi, curatati si taiati cubulete

2 lingurite coriandru macinat

200 g creveti fierti si decorticati

75 g branza proaspata degresata

150 ml lapte degresat

3 linguri vin alb sec

 

<strong>Pentru bulion:</strong>

250 ml fiertura de peste

125 g morcovi, taiati rondele

2 catei de usturoi, zdrobiti

3 linguri coriandru tocat mare

1 lingurita seminte de cumin

1 lingurita ghimbir tocat mare

1 lingurita piper boabe

Ornare: 1 lingura frunze de coriandru proaspat, tocat mare</p>

 

<p><strong>Preparare</strong>

 

1 Se pun toate ingredientele pentru bulion intr-o oala si se adauga peste ele 900 ml apa. Se pun la fiert, apoi se reduce flacara, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba incet 15 minute. Se strecoara 750 ml din bulionul obtinut intr-o cana gradata, daca este necesar, se mai adauga apa.

2 Daca se folosesc stridii, se curata carcasele bine de tot cu o perie, apoi se clatesc de cateva ori. Se deschid stridiile deasupra unui castron pentru a prinde lichidul lor, apoi se scoate carnea cu ajutorul unui cutit si se adauga in castron.

3 Se topeste untul intr-o cratita cu fundul gros, la foc potrivit si se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul iute 2-3 minute.

4 Se adauga cartofii si coriandrul si se mai calesc 2 minute. Se toarna bulionul si se da intr-un clocot, apoi se acopera si se lasa sa fiarba inabu­sit pana cand cartofii devin moi. Se ia totul de pe foc.

5 Se adauga jumatate din cantitatea de creveti, iar apoi se pune supa intr-un blender si se paseaza. Se toarna supa inapoi in cratita, se adauga crevetii ramasi, branza proaspata si laptele si se incalzeste treptat pana cand supa incepe sa faca mici bule, fara a fi lasata sa dea in clocot.

6 Se adauga vinul, stridiile si sucul lor, daca se folosesc. Se mai fierbe la foc mic inca 1-2 minute, apoi se orneaza cu frunze de coriandru si se serveste.</p>

 

<p><strong>O portie contine:</strong>

Calorii 149

Glucide 10 g

Proteine 16 g

Grasimi 4 g (grasimi saturate 2 g)</p>

 

Vote it up
314
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza