Supa de ciuperci si legume de iarna

Varza si ciupercile, doua alimente bogate in substante fitochimice, se asociaza in aceasta supa copioasa de iarna. Se serveste cu orez brun sau cu paine neagra prajita.
 



Ingrediente:
1/2 cana ciuperci shiitake uscate, 1
1/2 cana apa fiarta, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 4
catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat felii subtiri, 1 pastarnac mare
(circa 225 g), taiat felii subtiri, 1 capatana mica de varza verde (700 g),
tocata (cam 8 cani), 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima, 1/3 cana marar
proaspat tocat, 1/3 cana pasta de rosii, 1/4 cana otet din vin rosu, 3

/4

lingurita de sare


.

Preparare:
Intr-un castronel se pun ciupercile
shiitake cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pana se moaie
ciupercile. Se scot ciupercile din lichid, pastrand lichidul. Se curata cozile
ciupercilor, iar palariile se taie bucati mari. Lichidul pastrat se strecoara
printr-o sita fina sau printr-un filtru de cafea; se pune deoparte. Intr-o
cratita mare se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul
si se prajesc 5 minute, sau pana cand ceapa devine aurie. Se adauga morcovul si
pastarnacul si se prajesc 5 minute sau pana devine morcovul crocant-fraged. Se
adauga varza, se amesteca. Se acopera si se mai tin pe foc 5 minute sau pana
cand varza incepe sa se moaie. Se adauga ciupercile si lichidul pus deoparte,
fasolea Lima, mararul, pasta de rosii, otetul, sarea si 3 cani de apa; se pun
la fiert. Cand fierb se face focul mic, se acopera si se mai fierb 25 de minute
sau pana cand supa este bogat aromata.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 282 calorii; 7,8 g total grasimi (13 la suta
saturate); 9 g proteine; 48 g carbohidrati; 13 g fibre; 0 mg colesterol; 682 mg
sodiu.

Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza