Supa crema de morcovi cu fasole boabe

<p>Coriandrul proaspat macinat da o nota aparte acestei supe, pe care o si poti orna apoi cu cateva frunze proaspete din acelasi condiment

 

Din volumul "Cum gatim fara grasimi"</p>

 

<p><strong>Timp</strong>
Preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute</p>
<p>Ingrediente
4-6 portii
15 g unt
150 g ceapa, tocata marunt
450 g morcovi, tocati marunt
100 g praz tocat
300 g cartofi, taiati cuburi
1 lingurita coriandru macinat
1 catel de usturoi, zdrobit
225 g boabe de fasole (de Lima) din conserva, scurse si clatite
300 ml lapte degresat
2 linguri coriandru propaspat, tocat
Sare si piper negru
Ornare: frunze proaspete de coriandru</p>
<p><strong>Preparare</strong>
1 Se topeste untul intr-o cratita mare, se pune ceapa, se acopera cu un capac si se lasa sa se rumeneasca 5-8 minute pana cand s-a inmuiat.
2 Se adauga apoi morcovii, prazul, cartofii, coriandrul macinat si usturoiul, se acopera si se lasa sa se caleasca 5 minute.
3 Se adauga fasolea si 900 ml de apa, iar apoi se lasa sa dea in clocot. Se reduce imediat flacara, se acopera si se mai lasa la foc mic 20 de minute sau p]na c]nd legumele sunt fierte.
4 Se scoate supa de pe foc si se paseaza intr-un blender sau cu ajutorul unui mixer manual. Se adauga in amestec laptele si coriandrul tocat. Se sareaza si se pipereaza. Se reincalzeste supa la foc mic pentru ca laptele adaugat sa nu coaguleze. Se serveste ornata cu frunze de coriandru.</p>
<p><strong>O portie contine:</strong>
Calorii 185
Glucide 31 g
Proteine 8 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 2 g)</p>

Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza