Supa crema de dovleac condimentata

 

Supa crema de dovleac condimentata

Praful de curry si ghimbirul confera un gust indian
pronuntat acestei supe pline de substante nutritive. Este nu numai calmanta,
dar furnizeaza si o cantitate mare de beta-caroten, precum si potasiu, calciu
si magneziu.

Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa mare,
tocata marunt, 4 mere rosii, 900 g dovleac, fara coaja si taiat felii subtiri
(circa 6 cani), 1 cartof mare, curatat si taiat felii subtiri, 2 lingurite
pudra de curry, 1 lingurita ghimbir macinat, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita
scortisoara, 3/4 lingurita coriandru macinat, 1 cana lapte degresat (1%), 1/4
cana nuci caju coapte, taiate bucati mari

Preparare: Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la
foc potrivit. Se adauga ceapa si se prajeste 5 minute sau pana cand devine
aurie, amestecand des. Se curata, se scoate miezul si se taie felii subtiri 3
1/2 mere. Se adauga in cratita impreuna cu dovleacul, cartoful, praful de
curry, ghimbirul, sarea si scortisoara si se amesteca bine. Se adauga 3 cani cu
apa; se acopera si se fierb la foc mic 30 de minute sau pana cand dovleacul
este fraged. Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana
se omogenizeaza. Se pune inapoi in cratita, se adauga laptele si se amesteca
bine. Se fierbe la foc mic pana se incalzeste. Intre timp, se taie felii
subtiri restul de 1/2 mar (cu coaja). Se pune supa in 4 boluri si se presara
deasupra nucile caju si feliile de mar.

Vote it up
162
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza