Sparanghelul, ideal in detoxifiere

Datorita continutului bogat in vitamina A si aminoacizi, leguma protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi
 

<p>Sparanghelul poate fi introdus in dieta zilnica ca element de eliminare a toxinelor, sustin nutritionistii, fiind una din legumele folosite in cura de detoxifiere. "Acest aliment contine mult potasiu, oligoelementul esential in echilibrul hidric al organismului. Acesta ajuta la accelerarea tranzitului intestinal lent si este recomandat persoanelor cu hipertensiune arteriala sau probleme renale", spune medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Potrivit specialistului, sparanghelul poate fi o leguma de nadejde in curele de slabit. "In plus, aceasta contine asparagina, substanta ce stimuleaza productia de celule noi si sanatoase in organism", adauga dr. Bilic.

Sparanghelul are importante beneficii afrodisiace si este recunoscut pentru faptul ca acesta reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului. Nutritionistii adauga ca pentru femeile insarcinate, leguma este recomandata deoarece aceasta duce la evitarea malformatiilor fatului. Acesta poate fi consumat si sub forma de supliment natural, dar cel mai benefic este in forma sa naturala.

Mai mult, datorita continutului bogat in vitamina A si aminoacizi, leguma protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Contine si o cantitate considerabila de vitamina B, tocmai de aceea are importante proprietati anti-cancer. In acelasi timp, aceasta vitamina reduce inflamatiile si, impreuna cu vitamina K, sunt ideale in prevenirea si tratarea osteoporozei. Potrivit medicilor nutritionisti, sparanghelul ajuta structura osoasa sa se refaca, iar in cazul copiilor favorizeaza un sistem osos intarit si sanatos.

De asemenea, numeroasele studii ale cercetatorilor americani au aratat ca o dieta care cuprinde sparanghel protejeaza organismul impotriva infectiilor si a pietrelor la rinichi.</p>

Vote it up
502
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza