Spaghete cu ton si fructe de mare

Spaghetele marinara se prepara rapid si se servesc presarate cu branza gratinata. Au un continut mic de grasimi.

 

<p>Preparare: 5 minute
La foc: aproximativ 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 355
Glucide 54 g
Proteine 30 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

2 lingurite ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati
100 g ceapa, tocata
Un varf de praf de chilli
400 g rosii aromate cu verdeturi din conserva sau rosii tocate ameste­cate cu 1 lingurita de verdeturi
1 lingura piure de rosii
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
250 g spaghete
225 g cocteil de fructe de mare gata curatate, decongelate
daca au fost congelate
200 g de ton in saramura sau apa, scurs
Sare si piper negru
Ornare: crengute de patrunjel verde

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie care nu lipeste si se calesc usturoiul si ceapa 4-5 minute, pana se inmoaie.
2. Se adauga praful de chilli si se mai calesc 1 minut, apoi se pun rosiile, piureul de rosii si patrunjelul si se fierb la foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand.
3. Intre timp se pune o cratita mare cu apa la fiert si se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj.
4. Se adauga amestecul de fructe de mare si tonul peste sosul de rosii,
se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.
5. Se scurg spaghetele si se impart in 4 castroane. Se pune sosul peste paste si se serveste ornat cu patrunjel.</p>

Vote it up
286
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza