Spaghete cu scoici si ardei copti

Ardeii copti si scoicile fripte formeaza perechea ideala pentru aceasta aventura culinara. Se servesc cu felii de lamaie si parmezan ras.

 

<p>Timp preparare: 25 de minute
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 618
Glucide 86 g
Proteine 40 g
Grasimi 15 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni
1/2 lingurita praf sau fulgi de ardei iute, sau dupa gust
Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie mare
4 linguri ulei de masline
6 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
Sare si piper negru
400 g spaghete
450 g scoici scallop proaspete
3 catei mari de usturoi, zdrobiti
Ornare: 1 lamaie taiata in 8 felii si optional parmezan ras

Preparare

1. Se incinge gratarul din cuptor. Se taie ardeii in sferturi, se curata de seminte si se asaza cu interiorul in jos pe tava. Se coc 8 minute sau pana cand pielita incepe sa se desprinda si sa se inchida la culoare. Se pun intr-un castron si se acopera cu folie de plastic.
2. Dupa ce ardeii s-au racit suficient, se curata de pielite si se toaca marunt. Se asaza intr-un castron impreuna cu ardeiul iute, coaja de lamaie si 2 linguri de ulei. Se presara patrunjel, pastran­du-se putin si pentru ornat, si se lasa deoparte.
3. Se pune o cratita mare cu apa sarata la fiert si se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg pastele si se tin la cald.
4. Intre timp se scoate muschiul alb din scoica si se indeparteaza orice rest de organe interne, inchi­se la culoare. Se clateste si se bate usor fiecare bucata de carne. Daca sunt prea mari, se taie bucatele mai mici. Se adauga 1 lingura de ulei si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
5. Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau o tigaie care nu lipeste. Cand spaghetele sunt aproape gata se frig scoicile 2-3 minute pe gratar, intor­candu-le o data pe cealalta parte. Scoicile trebuie sa capete o nuanta deschisa aurie dar opaca si sa fie patrunse. Nu se tin pe gratar mai mult deoarece se intaresc.
6. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Se caleste usturoiul 1 minut, apoi se amesteca cu ardeii copti. Se adauga scoicile, zeama de lamaie si spaghetele peste amestecul deja incalzit. Se amesteca foarte bine si se gar­niseste cu restul de patrunjel si cu piper negru. </p>

Vote it up
127
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza