Sos marocan de morcovi

Este unul dintre piureurile de legume specifice Mediteranei. Se prepara rapid, iar condimentele dulci si iuti ii dau o aroma deosebita

 

<p>Timp pregatire: 10 minute
La foc: 25 de minute
Se obtin 4 portii
O portie contine: 79 calorii, 12 g glucide, 1 g proteine, 3 g grasimi (din care 1 g saturate)

Ingrediente

500 g morcovi, taiati felii groase
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita cumin macinat
2 catei de usturoi, zdrobiti
1/2 lingurita ghimbir macinat
1 lingura miere
1 lingura ulei de masline
1 lingurita boia
3 linguri otet sau suc de lamaie
Sare si piper negru

Preparare

1. Se asaza morcovii intr-o oala mare, se acopera cu apa si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba incet 20-25 de minute pana cand devin moi. Se clatesc sub apa rece, apoi se lasa la scurs.
2. Se pun intr-un castron si se zdrobesc cu un zdrobitor. Se adauga scortisoara, cuminul, ghimbirul, mierea, uleiul, boiaua si otetul sau sucul de lamaie. Se amesteca bine si se potriveste gustul cu sare si piper.</P>

Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza