Somon afumat si icre de somon pe salata asortata de frunze

 

Somon afumat si icre de somon pe salata asortata de
frunze

Ingrediente: 1 radicchio mic, 1 inima de salata frise,
100 g nasturel, 1/4 legatura de patrunjel, 400 g somon afumat taiat in felii
subtiri, 50 g icre de somon, 4 linguri ulei de masline, 4 linguri zeama de
lamaie, 2 linguri zeama de lamaie verde, sare, piper alb proaspat macinat

Preparare: Radicchio si salata frise se curata, se spala,
se scutura sa se zvante, iar frunzele se taie in bucati. Se spala nasturelul,
se lasa sa se scurga si se rup frunzele de pe tulpina. Frunzele de salata si
nasturelul se asaza pe farfurii. Se spala patrunjelul si se scutura de apa.
Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste frunzele de salata si nasturel.
Feliile de somon se despart cu grija unele de celelalte si se taie in fasii
late de 2 cm. Fasiile de somon si icrele se asaza peste portiile de salata.
Pentru vinegreta se bat energic intr-un bol, pana cand se dizolva sarea, uleiul
de maslin, zeama de lamaie si zeama de lamaie verde, sarea si piperul. Se stropeste
salata cu vinegreta. Se serveste imediat. Salata se asociaza bine cu bagheta
incalzita la cuptor.

Vote it up
107
Ai votat deja!Voteaza