Soia nu e buna la orice varsta

Persoanele care consuma cantitati mari de alimente pe baza de soia, inclusiv branza tofu, au un risc crescut de a suferi pierderi de memorie.
 

<p>Cercetatorii de la Universitatile Loughborough si Oxford care au fondat Institutul de Cercetare Alzheimer au lucrat impreuna cu colegi din Indonezia la un studiu privind efectele consumului de soia asupra a 719 persoane cu varste cuprinse intre 52 si 98 de ani. Studiul a aratat ca cei care mancasera branza tofu o data pe zi au avut un risc ridicat de a face dementa sau de a-si pierde memoria. Acest lucru e valabil insa numai la persoanele in varsta, dupa cum afirma coordonatorul studiului prof. Eef Hogervorst de la Universitatea Loughborough.

Cercetatorii sunt de parere ca de vina pentru aceasta situatie ar fi fitoestrogenii care se gasesc in produsele de soia. "Parerea mea e ca va fi nevoie de noi studii pe aceasta tema. Ceea ce stim sigur este ca toata alimentatia care duce la aparitia afectiunilor vasculare si metabolice cu rasunet cerebral reprezinta factor de risc pentru Alzheimer", spune prof. dr. Catalina Tudose, presedinta Asociatiei Romane de Alzheimer.</p>

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza