Sidebar: Viitorul este la un click distanţă!

 

Internetul ne oferă un acces
fără precedent la informaţiile referitoare la sănătate: acest lucru înseamnă şi revoluţionarea modului în care este oferită îngrijirea medicală.

În Statele Unite, au apărut servicii care permit pacienţilor să stocheze toate înregistrările referitoare la starea de sănătate într-un cont securizat. Utilizatorii site-ului healthvault.com, aparţinând Microsoft, de exemplu, pot căuta informaţiile, îşi pot stoca înregistrările şi le pot împărtăşi diverselor persoane. De asemenea, se pot conecta la diverse dispozitive, de exemplu aparate de măsurat tensiunea sau echipamente de exerciţii, aceste informaţii fiind transmise apoi medicilor sau terapeuţilor.

Un alt serviciu ce se testează în SUA le permite pacienţilor să intre online, să găsească un medic şi să comunice cu el prin e-mail sau prin conferinţe video. Este mult mai utilă decât o conversaţie prin telefon, deoarece doctorul te poate vedea şi are, de asemenea, istoricul tău medical. Dacă se va dovedi că are succes, poate fi o modalitate practică de rezolvare a unor probleme minore, ca, de exemplu, reînnoirea reţetelor. Doctorul este plătit pentru consultaţie, având, de asemenea, mai mult timp pentru pacienţii care au nevoie realmente de o vizită faţă în faţă.

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza