Sidebar: Soţia lui Jacques-Yves Cousteau, ambasador al Deltei Dunării

 

În luna aprilie, Francine Cousteau, soţia fostului explorator şi cercetător francez Jacques-Yves Cousteau, a devenit ambasador de onoare al Deltei Dunării. Titlul i-a fost înmânat pe 7 aprilie de către ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Francine Cousteau, alături de specialişti şi personalităţi publice, a solicitat Parlamentului European sprijin pentru salvarea Deltei Dunării. De asemenea, a fost iniţiat premiul „Jacques-Yves Cousteau“, care va fi acordat în următorii ani celui mai bun proiect de mediu dedicat Deltei Dunării.

Jacques-Yves Cousteau a venit în Deltă în anii ’90 cu nava Calypso şi a militat public pentru păstrarea biodiversităţii zonei. Delta Dunării, a doua deltă ca mărime din Europa, este unul dintre cele 32 de obiective româneşti incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cele 5.400 de specii de plante şi animale de aici plasează această regiune pe locul trei în lume în ceea ce priveşte biodiversitatea, după Bariera de Corali (Australia) şi Arhipelagul Galapagos (Ecuador).

sursa: Cotidianul

Vote it up
31
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza