Sidebar: Sfaturi eco pentru a-ţi cumpăra maşină

 

Nu există o maşină care să nu polueze. Întrebarea e următoarea: de ce maşină ai totuşi nevoie?

Dacă foloseşti maşina pentru deplasări pe distanţe scurte, atunci un automobil compact este ceea ce îţi trebuie. Dacă nu conduci prea mult, atunci poţi împărţi maşina cu alţii. Dacă nu găseşti ceva organizat în acest sens, atunci poţi să te organizezi împreună cu ceilalţi colegi de serviciu. Dacă şofezi mai mult în oraş, ar trebui să te gândeşti la un model hibrid.

Doar 20% din totalul energiei consumate de o maşină este folosit în producţie, restul pe şosea. Dacă maşina ta are un consum mic, un filtru de particule (dacă este diesel) şi satisface normele euro 4, atunci nu ai motive din punct de vedere ecologic să-ţi schimbi maşina.

Dacă vrei să-ţi cumperi o maşină diesel, atunci asigură-te că are un motor Euro 5. Acest standard e dotat cu filtru de particule. Unele modele sunt dotate cu standardul Euro 6, care intră în vigoare în 2014 şi care reduce drastic emisiile de oxid de nitrogen. Unele ţări acordă subvenţii pentru automobilele alimentate cu gaz natural comprimat. E mult mai bun decât un motor pe benzină în ce priveşte reziduurile rezultate în urma combustiei, dar convertirea motorului costă destul de mult. Unii producători oferă modele cu motor alimentat cu gaz natural comprimat în serie.

Vote it up
6
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza