Sidebar: SACH: Motivați de iubirea pentru copii

 

Dr. Amram Cohen, un chirurg american
(foto), a fondat Save a Child’s Heart
(SACH) în 1995, la Centrul Medical Wolfson, din Tel Aviv. De atunci, motivate doar de iubirea pentru copii, echipele medicale SACH au tratat peste 2.000 de copii care sufereau de boli cardiace congenitale sau reumatice. Bolile cardiace congenitale sunt cea mai răspândită cauză congenitală a mortalității în primii ani de viață. În țările în curs de dezvoltare, opt copii din o mie se nasc cu astfel de probleme de sănătate.

Dintre pacienții SACH, jumătate sunt arabi din Cisiordania, Gaza şi Irak, iar restul din alte 30 de țări, majoritatea din Africa. Copiii ajung în Israel în grupuri de câte patru sau cinci, însoțiți de asistenți sau de membrii familiei, dacă au sub trei ani. Durata medie de şedere în unitățile speciale ale SACH este de trei luni.

Toți cei aproximativ 70 de membri SACH sunt voluntari. Echipa de cardiologie pediatrică de la Centrul Medical Wolfson este la datorie 24 de ore pe zi.

SACH formează personal medical din toată lumea în toate domeniile cardiologiei pediatrice. Aproximativ 50 de doctori şi asistenți au fost formați la Centrul Medical Wolfson şi alte sute au fost formați în țări în care tratamentele de cardiologie sunt limitate. Misiunile de formare din Etiopia, China, Mauritania, Moldova şi Ucraina au avut drept rezultat tratarea a peste 130 de copii.

În prezent, o mie de copii se află pe lista de aşteptare pentru tratamentul unor boli cardiace.

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza