Sidebar: Patru greșeli pe care le fac părinții

 

Mulți părinți ignoră sfaturile medicilor atunci când copiii lor sunt bolnavi, bazându-se pe experiențe anterioare sau pe sfaturile prietenilor. Cornel Chiriță, de la Catedra de Farmacologie din Facultatea de Farmacie București, a făcut o listă cu greøelile făcute de părinți:

 • Nerespectarea dozelor.
  Dozele recomandate trebuie respectate cu strictețe, în special la copiii mici. Administrarea numărului de mililitri trebuie făcută cu seringa gradată sau cu lingurița (aceasta având de obicei 5 ml). Dacă medicul spune că un medicament trebuie administrat doar 3 zile, nu prelungi această perioadă.
 • Ignorarea prospectelor.
  Fii atent la ce scrie în prospect: de exemplu, în administrarea siropurilor nu confunda „linguriță“ (în engleză: teaspoon) cu „lingură“ (în engleză: spoon), mai ales la un copil mic.
 • Supradozarea.
  Produsele farmaceutice cu gust plăcut (dulci, cu diverse arome de fructe) nu trebuie păstrate la îndemâna copiilor, existând riscul supradozării.
 • Păstrarea soluțiilor timp îndelungat.
  La sfârșitul tratamentului cu o formă farmaceutică lichidă (soluție orală, suspensie, sirop), conținutul flaconului trebuie aruncat.
Vote it up
4
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza