Sidebar: De la stadiul de schițăpână când ajung pe piață

 

Inventatorii pot fi extraordinari în găsirea a tot felul de idei, dar cea mai mare provocare pentru ei e valorificarea unui produs pe piață. Iată câteva sfaturi:

Nu este suficient să ai o idee bună,
spune Mark Ellwood, fost director al Alianței Inventatorilor din Canada. Pune-ți câteva întrebări, gândindu-te la problema pe care invenția ta o rezolvă: Cât de frecvent apare acea pro-blemă? Care este piața potențială ? Cum ajungi pe piață?

Gândeşte-te dacă eşti pregătit să investești.
Cum vezi încercarea ta: ca pe un hobby sau un experiment, sau mai degrabă ca pe o posibilă afacere? Înainte de a căuta investitori, trebuie să ai suficientă încredere ca să investeși tu însuți în idee, spune Ellwood.

Evită societățile care susțin că îți pot pune produsul pe piață.
„Ar putea profita de inventatorii creduli“, spune Ellwood. În schimb, intră în contact cu oameni de afaceri de succes şi cu alți inventatori. Participă la târguri de comerț care prezintă fabricanți sau alte afaceri din domeniul tău. Fă-ți relații care îți pot duce invenția mai departe.

Înainte de a da fuga la un avocat specializat în domeniul brevetelor de invenție,
informează-te despre necesitatea de a-ți proteja drepturile de proprietate intelectuală prin brevete şi mărci. Informații utile găsești pe site-urile: inregistrare-marci.ro și osim.ro

Vote it up
41
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza