Sidebar: Bunele maniere: mici dileme de zi cu zi

 

Locul scenariului: un restaurant. Toată lumea de la masă a terminat de mâncat și-l așteaptă pe „gurmandul“ care încă mai mănâncă tacticos. Ar trebui ca ospătarul să debaraseze masa de farfurii, astfel ca mesenii să nu fie obligați să se holbeze la resturile din farfuriile lor, sau ar trebui să aștepte să termine toată lumea, pentru a nu-l grăbi pe cel care încă mănâncă?

Ah, ce controversă! Am consultat zeci de ospătari și toți au devenit brusc anxioși când am abordat această problemă. Se pare că lumea este în mijlocul unei „revoluții“ de debarasare a meselor de farfurii. Ce-i drept, în unele țări europene ospătarul nu ia niciodată farfuriile de pe masă înainte ca toți mesenii să termine de mâncat. Unii clienți sunt însă nerăbdători, astfel că și-ar da resturile oricărui picol care se nimerește prin preajmă. Aceasta este însă o nepolitețe față de „gurmandul mototol“. Încetiniț i ritmul! Mestecați-vă mâncarea! Bucurați-vă de savoarea mâncatului. Și, pentru ospătari: Nu ne grăbiți!

Vote it up
62
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza