Sidebar: Brânza, un aliment controversat

 

În ceea ce priveşte gustul în sine, puțini iubitori de brânză ar alege produsele procesate în locul sortimentelor tradiționale. Acestea din urmă sunt deseori făcute manual şi ținute la maturare în gospodării private sau în mici ferme. Însă, cu timpul, foarte multe infestări cu listeria au fost asociate cu brânzeturile fermentate (ca, de exemplu, Brie, Camembert) care se fabrică deseori din lapte crud.

Simptomele cauzate de listeria sunt în multe cazuri asemănătoare gripei, însă pot duce la boli mai grave, cum ar fi meningita şi septicemia, sau le pot cauza probleme femeilor însărcinate. Pentru a nu vă afla în pericol, mai ales dacă faceți parte dintr-un grup predispus la astfel de afecțiuni, asigurați-vă că brânza pe care o mâncați este făcută din lapte pasteurizat.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza