Sidebar: Întâlniri cu delfini

 

Există cazuri în care delfinii
au sărit în ajutorul oamenilor. Regina Asmutis-Silvia, de la Societatea de Protejare a Balenelor şi Delfinilor, din Plymouth, Massachusetts (SUA), spune că aceasta s-ar explica prin abilitatea lor de a coopera: „Pot comunica între ei, coordonându-şi mişcările ca să alunge rechinul prin lovituri cu botul“.

Alte intervenții ale delfinilor:

  • În 2004, un salvamar înota împreună cu fiica lui de 15 ani în Whangarei, Noua Zeelandă, când s-au întâlnit cu un „mare alb“. Șapte delfini au făcut scut în jurul lor până când rechinul a plecat.
  • În 2003, o femeie, biolog marin din Los Angeles, studia delfinii în Caraibe. Într-o zi, în timp ce înota alături de o femelă care fusese atacată de rechini, zări dedesubt silueta unui rechin-tigru și începu să plângă. Scufundându-se spre rechin, delfinul „l-a dezorientat, emițând sunete stridente“, spune femeia.
  • În 2000, un delfin pe care localnicii din Manfredonia, Italia, îl porecliseră Flippo, a salvat un băiat de 14 ani care era să se înece în Marea Adriatică. Adolescentul, care nu ştia să înoate, căzuse din barca tatălui său şi se chinuia să se mențină la suprafață. Flippo a apărut din adânc şi l-a împins spre suprafață. Băiatul s-a prins de delfin, care l-a tras până la ambarcațiunea tatălui său.
Vote it up
252
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza