Sforaitul da complicatii la copiii obezi

Copiii obezi sunt de aproape trei ori mai predispusi la anumite complicatii medicale cauzate de sforait
 

<p>Concluzia e data de un studiu realizat de curand de cercetatorii italieni. In cadrul studiului, citat de Gandul, acestia au comparat dosarele medicale ale unui numar de peste 800 de copii. Dintre acestia, 44 sforaiau in mod constant, 138 sforaiau ocazional, iar 627 de copii nu sforaiau deloc in timpul somnului.

De asemenea, 64 dintre copiii participanti la studiu erau obezi, 121 erau supraponderali si 624 aveau o greutate corporala normala.

Specialistii au observat ca incidenta sforaitului in grupul copiilor obezi a fost de peste doua ori mai mare decat cea inregistrata in grupul copiilor supraponderali si de aproape trei ori mai mare decat cea inregistrata in grupul copiilor cu o greutate medie.
Cercetatorii italieni au mai descoperit ca prichindeii obezi sunt de doua ori mai expusi riscului de a suferi de apnee in somn (SAS), comparativ cu copiii supraponderali si cu cei care au o greutate medie.

Apneea este o tulburare a somnului cauzata de probleme respiratorii, care afecteaza cel putin 5% din populatia lumii. Insotite de sforaieli, aceste episoade repetate de scurta asfixie altereaza calitatea somnului si produce stare de somnolenta in timpul zilei.</p>

Vote it up
180
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza