Scandalul „bonelor bătăuşe“ îi sperie pe părinţi

Ţi-ai lăsa copilul în grija unei dădace?
 

Venirea pe lume a unui copil e un motiv de bucurie pentru o familie, dar şi momentul în care pentru cei doi părinţi încep grijile legate de viitor. Prima dilemă apare chiar atunci când mămica trebuie să se întoarcă la muncă, de obicei într-un interval de maximum doi ani de la naştere. Cu cine lăsăm copilul?,
se întreabă părinţii, care trebuie să stea la locul de muncă de dimineaţă şi până seară. Dacă ai măcar o pereche de bunici sănătoşi şi, mai ales, retraşi la pensie, problema e ca şi rezolvată. În cazul în care nu sunt disponibili, fie pentru că încă muncesc, fie pentru că sunt bolnavi sau poate că locuiesc prea departe, atunci chestiunea devine o problemă mai mult decât spinoasă. Iar singura soluţie e găsirea unei bone, măcar până când copilul poate fi dat la grădiniţă sau poate să-şi poarte singur de grijă. Soluţia nu e însă atât de simplă pe cât pare, căci identificarea unei persoane capabile şi iubitoare tinde să devină uneori o misiune de-a dreptul imposibilă.

După ce o mămică din Bucureşti a postat pe internet o înregistrare video în care bona pe care o angajase pe bani grei pentru copiii ei, un băieţel de patru ani şi o fetiţă de numai doi ani, îi bătea şi îi jignea pe micuţi, pe marginea acestui subiect s-a stârnit un uriaş scandal public. Poliţia a intrat pe fir şi o investighează acum pe femeia acuzată, aceasta riscând ani buni de închisoare. Între timp, în presă şi pe internet s-a pornit un adevărat tăvălug de relatări des-pre bone bătăuşe, neatente, ignorante, lumea uitând cu desăvârşire parcă de dădacele care îşi fac bine meseria. Iată de ce am decis să iniţiem o dezbatere pe acest subiect fierbinte pentru a afla care este părerea oamenilor simpli, a vedetelor, dar şi a copiilor.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza