Savarina cu fructe

 




Savarina cu fructe

Ca sa fie foarte frageda, aluatul se prepara cu lapte din
belsug.

Reteta pentru 2 forme cu gaura la mijloc, cu diametrul de
18 cm


Timp de preparare: 30 minute

Plus 12 ore timp de repaus


La cuptor: 18-22 minute


Ingrediente pentru aluat: 150 g margarina moale, 1/2
lingurita sare, 350 g faina, 125 ml lapte, 30 g drojdie (3/4 cubulet), 2-3
linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, margarina pentru forma


Ingrediente pentru sirop si umplutura: 150 g zahar, 125
ml vin alb, 60 ml rom, 4-5 linguri dulceata de caise, 300 g frisca, 250 g
fructe mici, fistic tocat.


Preparare: Se prepara un aluat cu drojdie aproape fluid,
se acopera si se lasa sa dospeasca intr-un loc calduros. Se ung formele cu
atentie. Se toarna aluatul in ele si se lasa sa creasca pana cand aproape a
atins marginile formelor. Se incinge cuptorul la 200¡C (180¡C cu ventilator sau
treapta 3-4). Se coc savarinele 18-22 de minute. Se lasa 3 minute sa se
odihneasca in forma, apoi se desprind din forme si se lasa sa se raceasca pe un
gratar pentru prajituri. A doua zi se dau in fiert 250 ml de apa cu 125 g zahar
si se adauga romul si vinul. Se inteapa blaturile de cateva ori, se asaza din
nou in forme si se insiropeaza cu lichidul cu alcool. Se lasa sa se patrunda 5
minute, apoi se rastoarna. Se strecoara dulceata de caise si se ung savarinele.
Se bate frisca spuma cu 25 g zahar si se stropeste in jurul savarinelor. Se
curata fructele si se asaza in gaura savarinelor, cu putina frisca.


Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza