Sandvisurile cu sunca contribuie la cresterea riscului de cancer intestinal

Parintii ar trebui sa elimine sandvisurile cu sunca sau cu slanina din alimentatia copiilor lor, pentru ca acestea contribuie la cresterea riscului de dezvoltare a cancerului, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, informeaza dailymail.co.uk.
 

<p>Consumul regulat de sunca, slanina si alte tipuri de carne procesata creste riscul de aparitie a cancerului intestinal, potrivit unei fundatii de caritate britanice, implicata in lupta impotriva cancerului.

Parintii care le prepara copiilor lor sandvisuri cu sunca, slanina sau salam le creeaza micutilor obisnuinta de a consuma aceste alimente, care contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului.

Alternativele considerate sanatoase de catre nutritionisti sunt sandvisurile cu peste, branza cu un continut scazut de grasimi, hummus sau cu carne slaba si neprocesata, cum este cea de pui.

Specialistii considera ca, numai in Marea Britanie, aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite daca oamenii ar manca mai putin de 70 de grame de carne procesata pe saptamana, echivalentul a trei felii de sunca.
Aceasta avertizare se aplica acelor tipuri de carne procesata prin afumare sau prin adaugarea de sare sau a altor aditivi. Avertizarea nu se refera la carnea fripta sau prajita, desi aceeasi fundatie de caritate recomanda limitarea consumului de carne rosie la 500 de grame pe saptamana.

Potrivit acestui studiu, consumul de carne procesata creste riscul de declansare a cancerului intestinal cu pana la 20%. Consumul de carne procesata poate sa contribuie si la dezvoltarea altor tipuri de cancer - la prostata, pulmonar, stomacal sau esofagian.</p>

Vote it up
63
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza