Sandvici irlandez cu friptura si salata de ceapa

Un sandvici irlandez clasic, din friptura la gratar si paine crocanta, cu ceapa inmuiata o ora in apa rece pentru a-si pierde iuteala

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 10 minute, plus 1 ora pentru inmuiere, optional
La foc: 4-6 minute
Se obtin 2 portii

O portie contine:
Calorii 338
Glucide 38 g
Proteine 28 g
Grasimi 10 g (gra­simi saturate 3 g)

Ingrediente
60 g ceapa, taiata solzisori
1 bagheta mica sau doua cornuri crocante
Produs tartinabil cu continut scazut de grasimi, optional
1 frunza mare de salata, rupta suvite
1 rosie mare, taiata felii
2 felii de friptura de vita subtiri, cam 100 g fiecare
Putin ulei vegetal, pentru uns
Sare si piper negru
Garnitura: mustar sau hrean

Preparare
1. Daca nu va grabiti, se inmoaie ceapa in apa rece timp de 1 ora, astfel devenind mai putin iute.
2. Se scurge ceapa si se zvanta. Se incalzeste usor bagheta sau cornurile. Se taie in jumatate pe lungime si se unge cu produsul tartinabil, daca se foloseste. Jumatatile de bagheta se umplu cu rosii si salata.
3. Se incalzeste gratarul. Se indeparteaza grasimea de pe feliile de carne, apoi se ung cu putin ulei si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte pana cand sunt facute asa cum doriti.
4. Se pun feliile de carne in sandviciuri, se ung cu mustar sau hrean, apoi se adauga ceapa. Se potrivesc de sare si piper.
5. Se preseaza bine sandviciurile pentru a le „sigila“, se taie in diagonala si se servesc imediat.</p>

Vote it up
127
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza