Sandvici de vita thailandez

Aceasta salata condimentata, invioratoare, este suficienta ca sa fie servita pe farfurie sau ca sandvici.
 


Ingrediente:
2 linguri pasta de rosii, 1/2
  cana suc proaspat de lamaie verde (circa 3
lamai verzi), 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 450 g antricot de vita bine
curatat, 1 lingurita zahar, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita fulgi piper rosu
zdrobit, 3 cani varza verde tocata (circa 350 g), indesata, 2 morcovi, rasi, 1
ardei gras rosu, mare, taiat betisoare, 1/2 cana frunze de coriandru tocate,
1/3 cana menta proaspata tocata, 4 chifle, taiate pe lat.

Preparare:
Intr-o cratita care nu este din
aluminiu, putin adanca, se amesteca pasta de rosii, 1/4 cana de suc de lamaie
verde si coriandrul macinat. Se adauga carnea, rasucind-o ca sa se acopere cu
condimentele. Se tine la frigider 30 de minute. Intr-un castron mare, se
amesteca restul de 1/4 cana de suc de lamaie verde, zaharul, sarea si piperul
rosu. Se adauga varza, morcovii, ardeiul gras rosu, frunzele de coriandru si
menta; se amesteca bine. Salata se tine la frigider pana se serveste. Se
incalzeste gratarul in prealabil. Se scoate carnea din marinata. Se frige la 15
cm de flacara, 4 minute pe fiecare parte pentru a fi in sange, ungand-o cu
restul de marinata. Se lasa sa stea 10 minute inainte de a o taia in felii pe
diagonala fata de fibra. Pentru servit, se asaza salata de varza pe partea de
jos a fiecarei chifle. Se pun deasupra fasii din carnea taiata.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 410 calorii; 12 g total grasimi (36 la suta
saturate); 31 g proteine; 46 g carbohidrati; 5,7 g fibre; 57 mg colesterol; 913
mg sodiu.

Vote it up
99
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza