Salut! adio!

CINE / CUM / ACUM / MAI
 

Hotel la mănăstire.
După 20 de ani de la începerea lucrărilor, Mănăstirea Curtea de Argeș și-a finalizat propriul hotel, care are 25 de camere. Responsabilii mănăstirii spun că vor practica tarife mici, astfel încât să poată veni oricine aici. Hotelul e dotat cu sală de fitness și saună.

Caravana filmelor.
Acțiunea inițiată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc se va desfășura în luna mai în Timișoara, Deva, Oradea, Alba-Iulia și Craiova. Vor fi amenajate cinematografe ad hoc în case de cultură, universități sau teatre, unde se vor putea urmări opt filme românești.

Biopsie.
Analiza ce presupune prelevarea unui fragment de țesut sau organ pentru a diagnostica cancerul ar putea fi curând de domeniul trecutului. Cercetătorii americani au pus la punct o tehnologie revoluționară care s-ar baza doar pe folosirea unei picături de sânge sau a unei porțiuni minuscule de țesut, relatează Times.

Mâncare nesănătoasă.
În lume, 220 de organizații au început campania împotriva vânzării de mâncare nesănătoasă (junk-food) către copii, cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății. Asociația pentru Protecția Consumatorului din România s-a alăturat acțiunii, care vizează și interzicerea reclamei la junk-food.

Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza