Salata verde cu vinegreta de oua

Aceasta salata se combina bine cu cartofi copti si branza de vaci sau cu paine de Toscana proaspata.
 

Ingrediente: 2 oua, 1
capatana mare si ferma de salata verde, 4 rosii, 1 ceapa rosie, cate 1/2
legatura de busuioc, patrunjel neted si cibulet, 2 frunzulite de roinita, 2
crengute de maghiran proaspat, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet de vin
alb, 1 1/2 lingura, zeama de lamaie, sare, piper negru proaspat macinat, 1 praf
de zahar.

Preparare: Se fierb
ouale tari, se pun in apa rece si se lasa la racit. Se curata salata verde, se
spala, se centrifugheaza si se rupe in bucati potrivite. Se aranjeaza frunzele
de salata pe patru farfurii mari. Se spala rosiile si se taie in doua. Se scot
cotoarele, apoi se taie fiecare jumatate in patru. Feliile de rosie se
aranjeaza in jurul frunzelor de salata. Se descojeste ceapa si se taie in
rondele cu un cutit ascutit sau pe razatoare. Inelele de ceapa se distribuie de
asemenea pe salata. Pentru vinegreta se curata ouale si se taie in cubulete. Se
spala verdeturile si se zvanta, se toaca frunzulitele marunt. Se bat energic cu
telul intr-un castron uleiul de masline, otetul de vin alb si zeama de lamaie.
Se inglobeaza verdeturile si ouale. Se potriveste gustul vinegretei cu sare,
piper si zahar si se picura peste frunzele de salata.

Se obtin 4 portii.

Pe portie: 145 kcal,
5 g proteine, 10 g grasimi, 4 g glucide

Timp
preparare:
25 minute

Vote it up
186
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza