Salata nicoise cu fasole verde

Din volumul "Super Salate"

 

<p>Ingrediente
Pentru 4 portii

150 g fasole verde congelata
sare
4 oua
1 rosie carnoasa
1 ardei gras portocaliu
2 cartofi fierti din ajun
1 ceapa rosie
1 salata romana
50 g masline negre
200 g ton in ulei sau saramura

Vinegreta
3 linguri otet de vin rosu
4 linguri ulei de masline
sare
piper negru proaspat macinat

Pe portie
460 kcal, 29 g proteine, 28 g grasimi, 24 g glucide
timp: 40 minute

Preparare

1 Se fierbe fasolea in 150 ml de apa usor sarata timp de 10-15 minute. Se scurge si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati. Se fierb ouale tari, se trec prin jet de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca.
2 Se spala rosia, se taie in doua, i se scoate cotorul, apoi se taie in bucati. Se taie ardeiul in doua, se curata, se spala si se taie in fasii. Se descojesc cartofii, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Se descojeste ceapa si se taie in rondele fine.
3 Se curata salata, se spala si se scurge bine. Se taie frunzele de salata `n fasii late de 3 cm si se amesteca intr-un castron mare cu fasolea, cartofii, rosiile si ardeiul.
4 Pentru vinegreta se bat bine uleiul, otetul, sarea si piperul. Se toarna peste salata si se amesteca usor. Se presara inelele de ceapa si maslinele pe salata. Se desface tonul in bucati cu o furculita, se descojesc ouale si se taie in sferturi. Ambele se presara apoi peste salata. La aceasta salata merge bine o bagheta proaspata.

Util:
Rosiile carnoase sunt aromate si gustose doar in timpul verii. In afara sezonului, se aleg de preferinta rosii de cocteil aromate.</p>

Vote it up
285
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza